MENU

De Vlinderstruik

Kindercentrum de Vlinderstruik is gevestigd in een prachtig gebouw aan de Lodewijk van Deysselhof 165 te Delft. De locatie is exclusief ontworpen voor kinderopvang en biedt tal van mogelijkheden voor diverse activiteiten. Het is een prettig, sfeervol en multifunctioneel familycenter met de bekende en vertrouwde speerpunten van de kwaliteit van SKD Kinderopvang.

“Kindercentrum de Vlinderstruik biedt een rijk activiteitenprogramma aan waarmee kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling worden gestimuleerd“.

Op kindercentrum de Vlinderstruik kunt u o.a. terecht voor hele dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Afhankelijk van uw keuze kunt u uw kind plaatsen in een babygroep (0-2 jaar), een peutergroep (2-4 jaar) en/of een verticale groep (0-4 jaar).

Met uitzondering van de nationale feestdagen, is de Vlinderstruik 52 weken per jaar geopend, 5 dagen per week, van 7.00 tot 19.00 uur. Het biedt een breed scala aan flexibele contracten en daarmee opvang op maat.

Een professioneel en betrokken team werkt nauw samen, heeft een coachende en stimulerende rol en zorgt daarmee voor een knusse, veilige, pedagogisch verantwoorde sfeer waardoor de kinderen, ouders en verzorgers een “zoals thuis” gevoel hebben.
De Vlinderstruik is een “groene” locatie. Werken met de natuur vinden wij verrijkend voor het kind. Wij beschouwen de binnen- en buitenruimte als een geheel waar het prettig toeven is voor iedereen.
De groepen zijn speels ingericht en bieden variatie aan het kind om zijn omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken.  Er wordt gewerkt met hoeken en thema’s zoals bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen.
De aangeboden activiteitenstructuur stimuleert het kind om in zijn kracht te blijven en zichzelf optimaal te ontwikkelen. Spelend stimuleren wij kinderen in hun eigen tempo om taal (Nederlands, Engels) te leren en wij bieden de daartoe geschikte programma’s.

Kindercentrum de Vlinderstruik is erkend als een officiële voorschool daar haar medewerkers voldoen aan de voorschool kwaliteitseisen. Zij zijn geschoold en gecertificeerd om met het taalprogramma Piramide en de observatie- en volgmethode KIJK! te werken. Wij werken nauw samen met DOK en implementeren Taalladder ter bevordering van de taalontwikkeling van het jonge kind als basis voor de algemene ontwikkeling.

Ons aanbod is “all inclusive”. Luiers, flesvoeding, een verse zelfgemaakte vegetarische warme maaltijd, zelfgebakken brood, verzorgingsmiddelen en speel- en leermaterialen zijn in de prijs inbegrepen.

Kindercentrum de Vlinderstruik biedt groene, kleinschalige voor- en naschoolse opvang aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Na schooltijd worden de kinderen verwelkomd in de woonkamer waar zij snel het gevoel krijgen dat zij thuis zijn en niet de hele dag op school moeten blijven.
Een passend activiteiten aanbod en persoonlijke aandacht helpen het kind om nieuwe energie te krijgen en de naschoolse tijd actief, leerzaam, gezellig en ontspannen door te brengen.

De Vlinderstruik BSO is 52 weken per jaar geopend. Wij bieden flexibele contracten en opvang op maat.

Schoolweken
In de schoolweken kunnen de kinderen op de BSO terecht vanaf sluitingstijd van de school tot 19.00 uur. Voorschoolse opvang (VSO) vanaf 07.00 uur tot aanvang van de school behoort ook tot de mogelijkheden.

Vakantieweken
In de schoolvakanties is onze BSO geopend van 07.00 tot 19.00 uur. Aan kinderen die tot 19.00 uur blijven, bieden wij een verse zelfgemaakte vegetarische warme maaltijd en versgebakken brood aan.
In de schoolvakanties zorgen wij voor een gezellige en ontspannen vakantietijd. Indien gewenst spreken wij met ouders af om de kinderen naar diverse activiteiten te brengen zoals zwembad, sport en is er een mogelijkheid voor gestructureerde huiswerkbegeleiding.

School studiedagen
Tijdens studiedagen van de school zijn wij geopend. Valt de studiedag samen met de opvangdag van uw kind, dan betaalt u alleen een toeslag voor de extra afgenomen uren. Als u voor uw kind op deze dag geen BSO afneemt, maar wel opvang wenst, kunt u een extra dag aanvragen conform het dagtarief.

Kindercentrum de Vlinderstruik biedt 3-urig peuterspelen.

3-urig peuterspelen is ingericht voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuterspelen is 52 weken per jaar geopend, 5 dagen per week van 8.30 tot 11.30 uur en/of 14.30 tot 17.30. Het is bedoeld voor kinderen die graag een paar uur met leeftijdgenootjes willen komen spelen en zich op spelenderwijze voor te bereiden op school.

Bij 3-urig peuterspelen willen wij een thuissfeer creëren waar kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling worden gestimuleerd en waar het respect voor het kind centraal staat.

De inrichting van onze peuterspeelruimte en de aanwezige (spel)materialen zijn afgestemd op de leeftijd, de ontwikkelingsfase en de behoeften van de kinderen. Er is voor gekozen om de speelgroep zo min mogelijk met meubels “te belasten” zodat hiermee veel speel-en ontdekkingsruimte wordt gecreëerd. Wij willen het kind warmte en geborgenheid aanbieden en daarom gebruiken wij vertrouwde kindermeubels.  De veiligheid en de speelwaarde van de inrichting worden vanuit het kinderperspectief gecheckt (op de knieën). Natuurlijke en simpele materialen bieden variatie en improvisatie en voor de kinderen de mogelijkheid om hun omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken. De coachende en stimulerende rol van de pedagogische medewerker speelt hier een essentiële rol. Er wordt gewerkt met hoeken, gericht op een bepaalde activiteit zoals o.a. bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen.

Onze peuterspeel-activiteiten zijn van hoge pedagogische kwaliteit daar alle medewerkers gecertificeerd zijn voor het taalprogramma Pyramide en het observatie- en volgsysteem KIJK! Wij werken nauw samen met DOK en implementeren Taalladder ter bevordering van de taalontwikkeling van het jonge kind als basis voor algemene ontwikkeling.

Lodewijk van Deysselhof 165,
2624 WP, Delft

Tel. 015 – 364 78 95 /
06 – 83 69 27 42

LRKP nummer KDV: 152638349
LRKP nummer BSO: 322679771

Download het Pedagogisch werkplan (mrt 2020)
Download het Inspectierapport (KDV) (dec 2018)
Download het Inspectierapport (BSO) (dec 2018)