MENU

De Bloesemboom

Kinderdagverblijf de Bloesemboom is gehuisvest in een prachtig nieuw gebouw in de wijk Voordijkshoorn aan Sasboutstraat 3 te Delft.

Op kindercentrum de Bloesemboom bieden wij een warme pedagogische sfeer welke tot doel heeft om het kind te stimuleren ,te ontdekken, creëren, toveren, ondernemen, leren en spelen.

Kindercentrum de Bloesemboom biedt dagelijks opvang aan 49 kinderen: 2 groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en een groep voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Een professioneel en betrokken team werkt nauw samen en zorgt voor een knusse, veilige, pedagogisch verantwoord en een warme sfeer waardoor de kinderen, ouders en verzorgers een “zo als thuis” gevoel hebben. Het rijke aanbod van activiteiten en (spel)materialen zijn afgestemd op de verschillende leeftijden, de ontwikkelingsfase en de behoeften van de kinderen.
De groepen zijn speels ingericht en bieden variatie aan het kind om zijn omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken onder de coachende en stimulerende begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Er wordt gewerkt met hoeken en thema’s zoals bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen. De kinderen zijn vrij om te kiezen bij welke activiteiten ze willen aansluiten en alle ruimten binnen het centrum te gebruiken. De aangeboden activiteitenstructuur stimuleert het kind om in zijn kracht te blijven en zichzelf optimaal te ontwikkelen.

Kennis maken met de natuur en buiten verblijven vinden wij voor het kind verrijkend en daarom gebruiken wij buitenruimte als een tweede, groene woonkamer. In onze tuin valt van alles te ontdekken (bloesemklimboom, sensorische beplanting en twee verschillende moestuinen) en veel ruimte om te (leren) fietsen, rennen, ravotten, en gewoon uit te rusten.
Samen met kinderen en ouders zorgen wij voor een prettige en leerzame sociale interactie in de wijk en nemen wij graag deel aan diverse projecten zoals op bezoek gaan bij het bejaardenhuis (ouderen dagopvang) , basisschool, bibliotheek. Regelmatig nodigen wij gasten uit en gaan wij op bezoek om een activiteit te doen, denk aan voorleesoma/opa/moeder/vader, een “toverfee”, een “sprekend koffertje” en meerdere bijzondere ontmoetingen. Spelend stimuleren wij kinderen in hun eigen tempo om taal (Nederlands, Engels) te leren en bieden wij daartoe geschikte programma’s.

Op de Bloesemboom bieden wij opvang op basis van “all inclusive”. Luiers, flesvoeding, (warme) lunch, verzorgingsmiddelen etc. zijn in de prijs inbegrepen.
De Bloesemboom is open van 7:00 tot 19:00, 52 weken, met uitzondering van de nationale feestdagen.

BSO De Bloesemboom

Op kindercentrum De Bloesemboom bied SKD Kinderopvang groen, kleinschalig en knus verblijf aan schoolgaande kinderen voor- en naschoolse opvang aan kinderen vanaf 4 jaar. Na schooltijd worden kinderen verwelkomd in een woonkamer waar zij snel het  gevoel krijgen dat zij thuis zijn en niet de hele dag op school moeten blijven. Een kleine groep, activiteiten aanbod en persoonlijke aandacht helpen het kind om nieuwe energie te ontwikkelen en de naschoolse tijd actief, leerzaam, gezellig en  ontspannen door te brengen. Het  activiteiten aanbod wordt uiteraard  met de kinderen besproken en bepaald, daar wij kinderparticipatie zeer belangrijk vinden.

De Bloesemboom BSO is 52 weken per jaar geopend. Wij bieden flexibele contracten en opvang op maat.

Schoolweken

In de schoolweken kunnen kinderen terecht op  de BSO vanaf sluitingstijd van de school tot 19.00 uur. VSO opvang vanaf 07.00 uur tot aanvang van de school behoort ook tot de mogelijkheden.

Vakantieweken

In de schoolvakanties is onze BSO geopend van 07.00 tot 19.00 uur. Aan kinderen welke tot 19:00 uur blijven bieden wij een verse zelfgemaakte vegetarische  warme maaltijd en vers gebakken brood aan.

In de schoolvakanties zorgen wij voor een gezellige en ontspannen vakantie tijd. Indien gewenst spreken wij met ouders af om kinderen naar diverse activiteiten te brengen zoals zwembad, sport en er is een mogelijkheid voor gestructureerde huiswerkbegeleiding.

School studie dagen

Tijdens studiedagen van school zijn wij open. Valt de studiedag samen met de opvang dag van uw kind dan betaald u alleen een toeslag voor de extra afgenomen uren. Als u voor uw kind op deze dag geen BSO afneemt maar wel opvang wenst, kunt u een extra dag aanvragen conform het dagtarief.

Meer BSO informatie en tarieven

Sasboutstraat 3
2614 CN Delft

Tel. 015 – 213 24 42
info@skdkinderopvang.nl

LRKP nummer KDV: 123689648
LRKP nummer BSO: 176117842

Download het Pedagogisch werkplan (dec 2019)
Download het Inspectierapport KDV (apr 2020)
Download het Inspectierapport BSO (apr 2020)

Download De Bloesemboom magazine - herfst & winter 2015/2016 (PDF bestand)