MENU

De Kindertuin

Onze locatie “De Kindertuin”, aan de Buitenhofdreef in Delft, vrij gelegen met tuin rondom, is een “groene” locatie. Werken met de natuur vinden wij verrijkend voor het kind. Regen, wind of lage temperaturen zijn geen reden om binnen te blijven. Wij beschouwen de binnen- en buitenruimte als een geheel. Onze buitenruimtes zijn een “extra huiskamer”, een plek waar kinderen en volwassenen zich thuis voelen.

De inrichting van ons kindercentrum en de aanwezige (spel)materialen zijn afgestemd op de leeftijd, de ontwikkelingsfase en de behoeften van de kinderen. De groepen zijn op kindniveau ingericht en er wordt gewerkt met hoeken, gericht op een bepaalde activiteit zoals bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen. Natuurlijke en simpele materialen bieden variatie en improvisatie en voor de kinderen is er de mogelijkheid om hun omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken. De coachende en stimulerende rol van de pedagogisch medewerker speelt hier een essentiële rol. De kinderen zijn vrij om alle ruimten binnen het centrum te gebruiken.

De SKD biedt op haar kindercentrum een rijk activiteitenprogramma aan om te ontdekken, creëren, toveren, ondernemen, prikkelen, leren, uitdagen en spelen.

De kinderopvang is “all inclusive”. Luiers, flesvoeding, warme lunch, verzorgingsmiddelen etc. zijn in de prijs inbegrepen.

Pijperring 1a,
2625 EC Delft

Tel. 015–2578886
info@skdkinderopvang.nl

LRKP nummer:
125566785

Download het Pedagogisch werkplan (mei 2020)
Download het Inspectierapport (jun 2018)

Download the English version of our Pedagogical Policy Plan (July 2014)

Download De Kindertuin magazine - Herfst & winter 2015/2016 (PDF bestand)